2/18/2010

Dünden.. Bugüne..

Tarih: 15 Eylül 1976
Yer: Cüneyd Orhon Fotoğraf Stüdyosu. Kadiköy, İstanbul

Babam Süveyd Orhon’ un yakın tarihte çektiği Opera ve Türk halk müziği yorumcusu ve icracısı Ruhi Su (1912 - 1985), fotoğrafını bugün sizler için özel yayınlıyorum. Fotoğrafa bakarken, onun sesinden dinlediğiniz bir türkü aklınıza gelir de..mırıldanırsınız diye ..Bana da yazın hangi türkü geldiyse aklınıza?

Blogun yaş günü olur mu demeyin..Bugün 18.02.2010..
18.02. 2009, Blog internet ortamında yayınlanmaya başladı.. Dünden bugüne tam bir sene geçmiş..57 fotoğraf, bir o kadar da yazı..

İlk fotoğrafları yükleyip ilkyazımı sizlere sunduğum gün acaba okunur mu? Acaba bakılır mı? İlgi çekecek mi diye sorularım vardı. Hatta sayaç koyup koymama konusunda da tereddütlüydüm. Bu günün sayaç sayısı bana bu sitede hareketliliğin olduğunu ve de izlendiğini söylüyor.
Fotoğraf, basılarak çoğaltılma özelliğinden dolayı hepimizde çok olduğundan pek kıymeti anlaşılamayan bir malzeme..Hızla değişen dünyamızda hızla kaybolan anılar, yerler, mekanlar, kişiler, eski fotoğraflarla bir kenara bıraktığımız o günkü halleriyle, durumlarıyla karşımızda..Kolay unutan belleğimiz için bugünün birer belgesi adeta... Fotoğraf çekmek, fotoğrafa bakmak..Daha bir farkındalık yaratmıyor mu hayatımızda..Objektiften bakmayı bilmek.. Bize aynı zamanda da dünyaya bakmayı öğretiyor. Seçiyoruz, anlıyoruz, biliyoruz. Bugünün dünyasında, internet ağları sayesinde en uzak en yakın..en bilinmeyen en bilinen olabiliyor. Tek bir gönder tuşuna basarak bilgiyi, görüntüleri paylaşmak, anında görüntülü hatta çoklu ortamlarda görüşmeler yapabilmek insanları birbirine bağlayan günümüzün yaşam biçimi..

Koleksiyonumu oluşturan bugün hayatta olmayan, tüm fotoğrafçılar ve ailelerine, varlıklarıyla bloguma renk ve değer katan izleyicilerime, değerli dostlara teşekkürler ediyorum..


Zeynep Orhon Targaç


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder