7/20/2009

Durumlar...1..

Hayatımızdaki önemli durumlardan biri.. Evlilik.. Önemli bir gün.. Gelin günlerce belki senelerce bu an için hazırlanmış.. Fotoğrafçı da özenle hazırlanmış ama biraz heyecanlı.. Çekeceği , önemli bir günün fotoğrafı.. İnsanlar mutlu olmalı.. Yere halılar serilmiş, günün güzelliğini artıran çiçekler de unutulmamış. . Arkada, görünecek duvarı kapatmak ve kontrastı sağlamak için fon perdesi konmuş.. Fakat perde.. Perde zorluk çıkartıyor olmalı ki.. Gelinin yakınlarından yardım istenmiş! Gelinse.. Heyecandan kaskatı kesilmiş. Bir an sonra çekilecek fotoğraf karesi gibi donmuş adeta.. Ama o ne.. Fotoğrafçı tam denklanşöre bastığı sırada.. Uzun pozlamadan sıkılan ve bu iş ne zaman bitecek diye merak eden akrabanın ettiği..

Ne güzel ki, cam negatif sonuçlanmayan bir poz diye kırılmadan, günümüze gelmiş.. Kamera arkası gibi.. Kameranın önünde olanlar.. Mutlaka bu fotoğraf tekrar tekrar çekilmiştir..

Baktığınız zaman sizi gülümseten fotoğrafınız mutlaka vardır.. Böyle fotoğraflar olmalı..

Dönem: 1920-1940

2 yorum:

  1. Adsız22/7/09

    ne güzel öykülemişsin arkadaşım, keyifle okudum, benzeri telaşlarımızı anımsayarak...

    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Üçmorlale, beğendiğini duydum..Bu fotoğrafa binlerce öykü yazılır değil mi?Dramın ta kendisi..Teşekkürler..Yorumun beni keyiflendirdi..Zeynep

    YanıtlaSil