4/12/2009

Galip Gelmek ve Mağlup olmak..

Tavşanlı, Gençyurdu Spor Kulübü.. Buradaki sporcuları tanıyabilenler var mı aranızda?

NOT: 12.04.2009 da yayınladığım fotoğrafa 16/12/09 yapılan yorumdan bir bölüm..Tamamını yorum bölümünden okuyabilirsiniz.

"..Dedem Mustafa Zeytinoğlu. Galatasaray Lisesi mezunudur. Arkadaşları ile birlikte Gençyurdu Spor Kulübünü kurmuşlar. Fotağraftaki yeri sağ alt köşe oynadığı mevki sağ açık. Zaten lisede okurken de Galatasarayda oynamış..."
Değerli Emin Zeytinoğlu ve ailesine teşekkürlerimle..

1938 yılında Dumlupınar Stadyumu'nun yapılması ile futbol ve atletizm çalışmalarına ortam sağlanmış.


Yapımına M.S. I. yüzyılda başlanan ve aralıklarla III. yüzyıla kadar süren Aizanoi'deki Stadyum - Tiyatro kombinasyonunun dünyada benzeri yokmuş.......

Tavşanlı, Kütahya merkezine 48 km. olan bir ilçe. Aizanoi ise, Kütahya ve Tavşanlı'nın komşusu....
Spor ve tiyatro'nun burada gelişmemesi için ne sebep olabilir?

Dönem: 1920-1940
Fotoğrafçı: Foto Şen, Tavşanlı, Kütahya

5 yorum:

  1. emin zeytinoğlu15/12/09

    Bir tanesi benim dedem. Nereden buldunuz bu fotoğrafı bravo size.

    YanıtlaSil
  2. Emin Bey merhaba,
    Blogum da açıklamaların olduğu bilgi yazılarını okuyabilirseniz nereden bulduğuma cevap bulabilirsiniz.Kısa bir açıklama isterseniz, araştırmalarım için Tavşanlı'ya geldiğim zaman diyebilirim.
    Sevindirici olan dedenizi tanıyıp bana mail göndermeniz.Dedenizin isim soyadını da verebilirseniz harika olur.Asıl, dedenize ve size bravo..Siz onu internet ortamında bulabildiğiniz için..Dedeniz de o dönemde sporcu kimliğiyle spora katkı sağlayarak beden ve ruh sağlığının önemini kavramış kişiliği nedeniyle..Fotoğraftaki yerini ve takımdaki yerini de belirtirseniz.Ya da arkadaşlarını da bulabilirsek size şimdiden teşekkür ederim.Siz bu blogu nasıl buldunuz?Selamlarımla,

    YanıtlaSil
  3. emin zeytinoğlu26/12/09

    Merhabalar. Foto Şen Tavşanlıdaki en eski fotoğrafçılardan biridir. Dedem Mustafa Zeytinoğlu. Galatasaray Lisesi mezunudur. Tavşanlıda işleri olduğu için İstanbulda yaşamayı düşünmemiş. Arkadaşları ile birlikte Gençyurdu Spor Kulübünü kurmuşlar. Fotağraftaki yeri sağ alt köşe oynadığı mevki sağ açık. Zaten lisede okurken de Galatasarayda oynamış. Maalesef dedemi kaybedeli çok uzun bir süre oldu. Takım arkadaşlarının büyük bir kısmı da vefat etmiş olmalı. Ben eski fotoğraflardan çok hoşlanırım. Tesadüfen nette dolaşırken blogunuza rastladım. Fotoğrafı görünce çok mutlu oldum. Blogunuzu çok beğendimi belirtmek isterim. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Blogumu beğenmenizden ben de çok mutlu oldum.İlginç.."bu fotoğraftakileri tanıyor musunuz" diye sorduğum yegane fotoğraf.Ve sonuç..Harika..Foto Şen ailesi dünden bugüne stüdyolar araştırmalarım sırasında beni davet edip cam negatif ve basılı kartpostallara ulaşmamı sağlayan,dededen fotoğrafçı bir aile..Kendileri bu yıllar süren araştırmalarım sırasında bana çok imkan sağlayarak o dönemi aydınlatabilmeme destek oldular..Anadolu da araştırmalarım sırasında ulaştığım fotoğrafçılarımızın o yıllarda çeşitli zorluklarla ürettikleri fotoğraflar ve çabalarına saygı duymamak mümkün değil.Umarım yıllarca süren bu emek bir gün kitap olarak hepimizin paylaşmasına olanak verir.Fotoğraftaki diğer sporcuları bulabilmek ümidiyle Foto Şen le tekrar iletişime geçeceğim.Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederken dedenizi de saygıyla anıyorum.
    Size tekrar teşekkürlerimi gönderiyorum.Bloguma değer kattınız..Blog artık sizin de bir parçanız..Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Emin Zeytinoğlu27/12/09

    Ben de size bu değerli çalışmalarınızdan ve verdiğiniz emeklerden dolayı teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil